sábado, 21 de marzo de 2009

Nous trastorns: "Drunkorèxia", no menjar per beure


El fet de seguir una dieta d'aprimament suposa considerar tots aquells aliments que, per la seva elevada càrrega energètica, s'han de limitar a fi de donar-li al cos les calories que necessita però no més. A més dels coneguts dolços i snacks energètics (patates fregides i similars), el dietista-nutricionista a l'hora de planificar una dieta sana, també suggereix posar un límit al consum de begudes ensucrades i begudes amb alcohol.


Al reconegut perjudici per la salut del consum desmesurat d'alcohol se suma l'aportació d'energia (calories) de totes aquelles begudes alcohòliques. Un gram d'alcohol o etanol aporta 7 kilocalories.

Amb l'ajuda d'una fórmula senzilla per a determinar els grams d'alcohol exactes de cada beguda i d'unes taules de composició d'aliments, es poden estimar les calories derivades del consum de diferents begudes (got de vi, 80 calories; llauna de cervesa, 110 calories; combinat, més de 200 calories...).


La tendència a deixar de menjar durant hores o gairebé no menjar durant el dia per compensar les calories ingerides amb les begudes s'està estenent, sobretot, entre les noies joves.


Diverses publicacions s'han fet ressò d'aquest comportament insà, i que podria incloure's dins del grup dels trastorns de la conducta alimentària.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Seguidores